Kelkáposzta


Szemet gyönyörködtető egészséges köret - Az édesburgonya és kelkáposzta tökéletes párost alkotnak A magyar konyha kedvenc egytálasai a főzelékek, mind kelkáposzta klasszikus receptek hagyományosan tálalva, mind az újragondolt, egészséges verziók.

Kelkáposzta kelkáposzta vitamin- és ásványi anyag tartalmát leveleinek zöld színe határozza meg. Óriási C-vitamin mennyiség van benne A kelkáposzta sokszor keverendő többi rokonával — fejes káposzta, leveles kel, kínai kel, vörös káposzta — de mégis különbözik mindtől.

kelkáposzta

A kelkáposzta íze annál jellegzetesebb, minél sötétebb a levele. Ásványi anyag tartalma nagyon magas, a szervezet remekül tudja hasznosítani kelkáposzta magnéziumot és a kalciumot együttesen.

Kelkáposzta nagyon másképp Táfelspicc Bemutatunk tíz meglepő és szuper receptet kelkáposztával.

A kelkáposztát gyakran hasonlítják a narancshoz is, mivel nagyon gazdag vitaminokban. Segítség a beleknek A kelkáposzta jó rost- és kénforrás is, kelkáposzta serkenti az emésztést és a bélmozgásokat. Kelkáposzta rendkívül jó hatással van az emésztési problémákra és a súlyfeleslegtől is segít megszabadítani.

Rakott kel Rakott kelkáposzta/ Szoky konyhája /

A zöldség levelei megfelelő kelkáposzta vassal látják el a szervezeted. Immunerősítő, rákmegelőző C-vitamin tartalmának köszönhetően erősíti az immunrendszert, mivel hidratál, és antioxidánsokkal látja el kelkáposzta szervezeted. Véd a rákos megbetegedések kialakulása ellen is, erről kelkáposzta nagy mennyiségben benne lévő béta-karotin tehet.

giardia in my well water

A kelkáposztában kelkáposzta A-vitamin a gyulladásos megbetegedésekre is segítség, az idegrendszerre is jótékony hatással van. Omega zsírsavakat tartalmaz Meglepő tény, hogy amellett, hogy gazdag vitaminokban, a kelkáposzta tele van omega-3 és omega-6 zsírsavakkal is.

helminták cmd mindenféle férgekből származó tabletták emberek számára

Ezeknek a többszörösen telítetlen zsírsavaknak a rendszeres fogyasztása kelkáposzta egészséged kelkáposzta, de kimagasló szerephez jutnak a szív- és érrendszeri, valamint a daganatos betegségek megelőzésében is. A halakról tudni lehetett, hogy bővelkedik benne, de ideje feljegyezni ebbe a körbe a kelkáposztát is. Salátaként ideális fogyasztani.

kelkáposzta széklet a helminth tojások számára

Fotó: RF.